Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/common.inc 394 sor).

Kerti tó kezelési feladatok

Kerti tó kezelési feladatokA kerti tavak több szempontból is kedvelek az emberek körében. Az elsődleges feladatuk általában az udvar kinézetének javítása, szebbé tétele. Emellett természetesen sokan hobbiként, tevékenységként fogják fel a kerti tavakkal történő foglalkozás, mert mindig van valamilyen teendő egy kerti tó körül. Mutatjuk, hogy mivel kell foglalkozni, ha egészséges, esztétikus kerti tavat szeretnél magadnak.

A kerti tavakkal kapcsolatos egyik fő teendő a víz pótlása. A tóban található víz több okból kifolyólag is csökken, a fő oka természetesen a folyamatos párolgás. Emellett a növényeknek is szükségük van vízre, valamint előfordulhat, hogy a meder nincs jól kialakítva, és emiatt szivárog el víz. A víz pótlása történhet automatizált rendszerrel, de sok esetben a manuális utántöltés is tökéletesen megfelel a célra.

A kerti tó kezelés nem csak a víz megfelelő mennyiségét, hanem minőségét is jelenti. A vízminőséget tekintve ügyelni kell a pH értékre, az algásodásra, valamint egyéb szennyeződésekre is. Gyakori például, hogy ősszel a lehullott falevelek a tóba hullanak. Ilyenkor el kell azokat távolítani, mielőbb lebomlanak, mert különben nem csak szennyezik a kerti tavat, hanem annak ökológiai egyensúlyát is felboríthatják.

A téli időszak előtt a tavat téliesíteni kell. A téliesítés egyik fontos lépése a lehulló falevelek elleni védelem, ezt azelőtt meg kell oldani, mielőtt a befagyás elindulna. A fagyos időben lékeket kell készíteni, hogy ne legyen összefüggő jég a kerti tóban.