Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/bootstrap.inc 1387 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/borzsong/hangfoglalasonline.hu/includes/common.inc 394 sor).

Hogyan kell egy poroltóval tüzet oltani?

Hogyan kell egy poroltóval tüzet oltani?Ha tűzvédelemről van szó, akkor az egyik alapvető kellék a poroltó. Poroltóra szükség van szinte minden munkahelyen, irodában, helyiségekben, emberek által látogatott helyeken, mivel a poroltó az egyik leggyorsabban, legkönnyebben használható megoldás a keletkező tüzek megfékezésére, lassítására. Emiatt nem árt, ha mindenki tudja, hogyan kell egy poroltót használni.

Szerencsére nem kell fejből tudni, mivel minden poroltó készüléken található egy rövid használati utasítást, nem árt azonban tisztában lenni alapokkal, hogy ne vészhelyzetben kelljen megtanulni, hogyan is működik az eszköz.

A poroltó használatához a fejrész elemeit és működését kell megismerni. A fejrészről a tömlő segítségével lehet a port a tűz helyére irányítani majd. A fejrészen egy működtető kar, egy biztosítószeg, valamint egy nyomásmérő óra található. A poroltó használat viszonylag egyszerűen megy, ki kell húzni a biztosító szeget, ha ez megtörtént, akkor a készülék már használható állapotban van. A tömlőt a tűz felé kell irányítani, és a kar lenyomásával lehet az oltóanyagot a tűzre (nem a tűzre, hanem a lángra) juttatni.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy nem mindegy, hogy milyen anyag ég, ettől függ ugyanis, hogy milyen poroltóval lehet a tüzet eloltani. Emiatt a szükséges poroltót az adott helyen található anyagok alapján kell megválasztani, tűzvédelem miatt kihelyezni.